Almanya'da Türk avukat

Almanya’da ehliyet, alma koşulları ve gerekli belgeler

Almanya’da ehliyet: Alma koşulları ve gerekli belgeler.Almanya’da yaşayan birçok Türkçe ve mülteci, Arapça sınava girme fırsatının sağlanmasının yanı sıra, uluslararası ehliyet alabilmek için Almanya’daki sürücü okullarına kaydolmaya geldi. ehliyet Bu size web sitemizde açıklanmaktadır. hawaaworld.news Bu yazımızda Almanya’da ehliyet alma koşulları, gerekli evraklar ve uyulması gereken prosedürler konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgiler yer almaktadır.

Almanya’da ehliyet

Almanya’da ehliyet, Alman Federal Cumhuriyeti genelinde kamuya açık yollarda yasal olarak araç kullanmak isteyen sürücüler için önemli bir resmi belgedir.Almanya’da ehliyet almak, teorik ve pratik sınavları içeren çok adımlı bir süreçtir.
Almanya’da ehliyet almak için asgari yaş, araç tipine göre değişmektedir.Örneğin, 125 cc’den küçük motosikletler için asgari yaş 16’dır.Arabalar için ise başvuru sahibinin 17 yaşında olması gerekmektedir. ve ehliyet sahibi olması gerekmektedir. Resmi vasilerin bulunması Normal otomobillerde başvuru sahibinin 18 yaşında olması gerekirken, kamyon ve otobüslerde asgari yaş 21’dir.


Ayrıca okuyun:Avustralya’da Arapça sürüş eğitimi kitabı 2024

Almanya’da ehliyet almanın koşulları

Bu ekranın üst kısmında ayrıntılı olarak ele aldığımız yasal yaş faktörü ne olursa olsun, bu bölümde yer alan diğer koşulları bu bölümde ayrıntılı ve basitleştirilmiş bir şekilde bulacaksınız.

<yoastmark sınıfı=

  • Almanca diline aşinalık: Başvuru sahibinin, polis memurlarını anlayabilecek ve trafik işaretlerini kolayca okuyabilecek kadar Almanca konuşması ve anlaması gerekir.
  • İlk yardım sertifikası almak gerekiyor.
  • Sağlık Durumu: Başvuru sahibinin genel olarak sağlık durumunun iyi olması ve sahip olduğu herhangi bir sağlık durumunun, güvenli araç kullanma yeteneğini olumsuz yönde etkilememesi gerekir.
  • Teorik sınav: Başvuru sahibinin trafik yasaları, trafik işaretleri ve güvenli sürüş kavramına ilişkin yaklaşık 1.075 soruyu içeren teorik sürüş sınavını geçmesi gerekmektedir.
  • Teorik ve uygulamalı eğitim kursları: Başvuru sahibinin, karayolu, gece ve şehir içi eğitim olarak bölünmüş en az 12 saatlik bir süre boyunca bir sürücü eğitmeni eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitim kursuna katılması gerekmektedir.

gerekli belgeler nelerdir

Belgelerle bir sonraki varış noktanız yalnızca yaşadığınız şehre değil, aynı zamanda eğitim aldığınız sürücü kursuna da bağlıdır.Çoğunlukla Führerscheinstelle’ye gitmeniz gerekir, burası daha sonra ehliyetinizi alacağınız yerle aynıdır, ve ayrıca Bürgeramt’ın kağıt belgelerini de halledebileceğiniz gibi, genellikle yabancı hakların teyidi ile Ordnungsamt ile iletişim kurabilirsiniz ve size bahsettiğimiz gerekli belgeler arasında en önemlileridir.


Ayrıca okuyun:Sürüş eğitimi kitabını pdf olarak indirin New Jersey 2024

  • Kişisel seyahat belgesi.
  • Geçerli Alman ikametgahı.
  • Varsa Suriye’den veya Avrupa Birliği dışındaki başka bir ülkeden ehliyetin tercümesi, yaklaşık 30 avroya mal olabilir.
  • Şehrinizdeki onaylı ve güvenilir bir sürücü kursuna kayıt belgesi Uygulamalı eğitim almak için en iyi sürücü kursu hakkında bilgi almanız önerilir.
  • Yaklaşık 7 avroya mal olan bir göz testi prosedürü.
  • İlk yardım kursuna katılmak günde yaklaşık 6 saat sürüyor ve maliyeti yaklaşık 30 avro.
  • Kişisel fotoğraflar.

Almanya’da ehliyet sınavını başarıyla geçmek için ipuçları

Sevgili okuyucu, başlangıçta, trafik kurallarına uymanın ve güvenli araç sürmenin temel olduğunu her zaman hatırlamalısınız, ancak burada size kesinlikle daha fazla yardımcı olacak ve başarıyla geçmeniz için açık bir yola sokacak kanıtlanmış bir dizi ipucu ve talimat bulacaksınız. tüm testler.

  • Gereksinimlere aşina olun: Uygun yaş ve gerekli belgeler de dahil olmak üzere koşulları ve gereksinimleri kontrol edin.
  • Güvenilir bir sürücü kursu bulun: Bölgenizde güvenilir ve akredite bir sürücü kursu seçin ve onun itibarını ve sağladığı eğitimin kalitesini kontrol edin.
  • Teorik sınava hazırlanın: Sürüş el kitabını ve trafik yasalarını inceleyin ve teorik sürüş sınavını başarıyla geçin.Çalışma materyallerini sürücü kursundan veya diğer güvenilir kaynaklardan alabilirsiniz.
  • Eğitim oturumları ayırtın: Profesyonel bir eğitmenden pratik eğitim dersleri alın.
  • Otobanlar, karanlıkta ve şehir içi gibi farklı yol türlerinde ve farklı koşullarda araba kullanmayı öğrenin.
  • Eğitmenin talimatlarına ve trafik kurallarına uyun ve güvenli ve kendinden emin bir şekilde araç kullanın.
  • Yerel yetkililerle iletişime geçin: Güncel bilgiler almak ve ek gereklilikleri doğrulamak için yerel yetkililerle veya lisans ofisinizle iletişime geçin.
  • Sabır ve Sakinlik Ehliyet almak sabır ve iyi bir hazırlık gerektirir.Soru sormaktan ve sorgulamaktan çekinmeyin, sakin olun ve becerilerinizi geliştirmek için eğitim deneyimlerinden yararlanmaya hazır olun.

Böylece Almanya’da ehliyet konusunu, alma koşullarını ve gerekli evrakları bitirmiş olduk.Sonuç olarak siz değerli takipçilerimize nazik takibiniz ve ilginiz için teşekkür eder, hepinize iyi çalışmalar dileriz. Testlerde en iyi ve başarı.


Ayrıca okuyun:2024’te Kaliforniya’da Arapça’da öne çıkan sorular nelerdir?

Leave a Comment