Almanya'da Türk avukat

Berlin’de Filistin pasaportu almak için başvuru

Bugün size tüm adımları ayrıntılı olarak açıklayacağız. Berlin’de Filistin pasaportu almak için başvuru Bu konu, başta Almanya genelindeki mülteci kategorisi olmak üzere pek çok Filistinli tarafından talep haline geldiğinden, bunların tümü, Almanya’da özgürce ikamet edip hareket edebilmek, özellikle de geri dönmek için yasal statülerini düzenlemek ve mümkün olan en kısa sürede pasaport almak istiyor. İstedikleri zaman ve sorunsuzca vatanlarına.

Berlin’de Filistin pasaportu almak için başvuru

Genel olarak Filistin pasaportu, kimlik ve uyruğu kanıtlayan resmi bir belgedir ve Filistin hükümeti tarafından vatandaşlarına özgürce ve yasalara uygun olarak seyahat etmelerini ve çeşitli uluslararası sınırları geçmelerini sağlamak amacıyla verilir.

Yurt dışında ikamet eden Filistin vatandaşları ise pasaportlarını yaşadıkları yabancı ülkelerde bulunan büyükelçilikler aracılığıyla alabilmektedir. Almanya’daki Filistin Büyükelçiliği Berlin’de ve Almanya’nın tüm şehirlerinde ikamet eden Filistinliler için hizmet, bu konunun ilerleyen bölümlerinde sizlere detaylı olarak açıklayacağımız belirli prosedürlere göre sağlanmaktadır.


Ayrıca okuyun:Frankfurt’taki Irak Konsolosluğu’ndan randevu alın

Berlin’deki büyükelçilik tarafından verilen Filistin pasaportu sayesinde Filistin vatandaşları, memleketleri Filistin’e ve dünyanın birçok ülkesine tamamen özgürce seyahat edebiliyor, bu sayede her türlü vatandaşlık haklarından ve diplomatik güvenlikten yararlanabiliyor.

Filistin pasaportu
Berlin’de Filistin pasaportu almak için başvuru

Almanya’da Filistin pasaportunun verilmesi veya yenilenmesine ilişkin belgeler

Başlangıçta izlemeniz gereken prosedürlerden bahsetmeden önce, Filistin pasaportunu Almanya’nın başkenti Berlin’den çekebilmek için toplamanız gereken tüm belge ve evrakların bir listesi bu.

  1. Mavi arka plana sahip dört kişisel fotoğraf.
  2. Filistin Büyükelçiliği’nin palästinensische botschaft adlı internet sitesinde Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan iki form bulacaksınız. Bunları doldurun.
  3. Her iki formu da imzalayın.
  4. Sertifika veya eski pasaportun kopyaları, nüfus cüzdanı, doğum belgesi ve geçim belgesinin kopyaları.
  5. Öğrenci ise çalıştığı üniversiteden mesleğini kanıtlayan belge.
  6. Herhangi bir suç için mahkumiyet kanıtı.
  7. İyi hal ve davranış belgesi.

Almanya’da Filistin pasaportu alma veya yenileme prosedürleri

Sevgili okuyucu, Berlin’deki Filistin Büyükelçiliği’nin internet sitesinde bulunan iki formu çıkarıp imzaladıktan sonra, geri kalan belgeleri de toplayıp doğruladığınızdan emin olun. Almanya’da ilk kez Filistin pasaportu verilmesine ilişkin talebinizi büyükelçilik merkezine iletecek, bunun bir bakıma olması şartıyla Manuel ve kişisel İşinizi kolaylaştırmak adına, ilerleyen satırlarda elçiliğin iletişim bilgilerini sizlerle paylaşacağız.


Ayrıca okuyun:arapça mobile de mobile de car web sitesi en iyi teklifler ve en düşük fiyatlar

  • adres: Rheinbahnale 8, 14199 Berlin
    Rheinbabenallee 8, 14199, Berlin, Almanya.
  • Telefon numarası: 0 77 61 20 30 (0) (+49).
  • Faks numarası: 10 77 61 20 30 (0) (+49).
  • E-posta: (e-posta korumalı).

Aynı bağlamda, bu hizmete ilişkin ücretlerin “elli avro” veya eşdeğeri tutarında olduğunu, ücretlere posta ücretinin de dahil olduğunu, Berlin’de Filistin pasaportu almak için gereken sürenin üç ila dört arasında değiştiğini belirtmek gerekir. aylar.

Kayıp/hasarlı pasaportların yerine Filistin pasaportlarının verilmesi veya yenilenmesine ilişkin belgeler

Çünkü Filistin vatandaşları arasında bu konunun çok yaygın olduğunu çok iyi biliyor.Dışişleri Bakanlığı, Almanya’daki diplomatik misyonu aracılığıyla, kaybolan veya hasar gören Filistin pasaportunun yerine yeni bir Filistin pasaportu verilmesi yönündeki taleplerin alınması hizmetini veriyor ve Pasaportun işlem tamamlandıktan sonra alıcıya teslimi için hizmetin uygulanması için gerekli tüm belgeleri aşağıdaki satırlarda bulacaksınız. :


Ayrıca okuyun:Berlin’deki Suriye Büyükelçiliği’nin adresi

  1. Kayıp pasaportun bir kopyası.
  2. Başvuru sahibinin büyükelçiye pasaportun kaybının nedenini açıklayan mektubu.
  3. Filistin kimliğinin bir resmi.
  4. 4 kişisel fotoğraf, 3×4, mavi arka plana sahip 0 fotoğraf.
  5. Daha önce mesleğini değiştirmesi durumunda işyerinden, öğrenci olması durumunda üniversiteden mesleğini kanıtlayan belge.
  6. Kayıp pasaportun yerine geçmek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Filistin pasaportunu düzenlemek veya yenilemek için talep formunu doldurun.
  7. Pasaportun kaybıyla ilgili olarak ev sahibi ülkedeki polis tarafından yayınlanan bir rapor.

Bu işlemin ücreti 50 euro olup, yeni pasaportun hazırlanması için belirlenen süre üç ile altı tam ay arasında değişmektedir.

Filistinli kimlik sahiplerinin doğan çocuklarına pasaport verilmesine ilişkin belgeler

Sevgili okuyucu, yakın zamanda ilk çocuğunuzu doğurduysanız ve onun için pasaport alma prosedürlerinin ne olduğunu bilmiyorsanız, Filistin Dışişleri Bakanlığı, Berlin’deki büyükelçilik aracılığıyla gerekli desteği sağladığı sürece hiç endişelenmeyin. Yenidoğana ilk defa Filistin pasaportu verilmesi için başvuruların alınması ve pasaportun tamamlandıktan sonra yenidoğanın velisine teslim edilmesi hizmeti.

  1. Yabancı doğum belgesi usulüne uygun olarak tercüme edilip tasdik edilir veya onaylı yabancı belgesinin aslına elçilik tarafından verilen konsolosluk doğum belgesi eklenir.
  2. Yeni doğmuş bebeğin babasının Filistin kimlik kartının bir kopyası.
  3. Ebeveynlerin pasaportlarının bir kopyası.
  4. Evlilik sözleşmesinin bir kopyası.
  5. 4 kişisel fotoğraf, 3×4, 0 çocuğun mavi arka planına sahip fotoğrafı.
  6. Yeni doğmuş bir bebeğe İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Filistin pasaportu verilmesi için talep formunu doldurun.
  7. Büyükelçilikten Filistin Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen mesaj
  8. Oğlunun pasaport almasına itirazın bulunmadığına dair beyanname Bu beyannamenin büyükelçilikte ve konsolosluk önünde doldurulması gerekmektedir.

Ayrıca okuyun:

Berlin’deki Filistin Büyükelçiliği 2024

Berlin’deki Suriye Büyükelçiliği Pasaport yenileme

Berlin’deki Suriye Büyükelçiliği’nden randevu alın

Böylece sevgili takipçilerimiz, bugünkü konumuz olan şu sonuca ulaşıyoruz: Berlin’de Filistin pasaportu almak için başvuru Tüm hukuki durum ve durumları ele aldığımız bu bölümde, içerdiği bilgilerden faydalandığınızı umar, yeni konularda buluşmayı dileriz.

Leave a Comment