Almanya'da Türk avukat

Dortmund Sahaba Camii’nde namaz vakitleri

Vurguladığımız Dortmund Sahaba Camii’nde namaz vakitleri Dortmund’da namaz vakitleri Genel olarak bir önceki konu, İslami takvime ve güneşin doğuş ve batış saatlerindeki mevsimsel değişikliklere göre zaman zaman değişmektedir. Güncel namaz vakitlerini bu konunun sonraki birkaç satırından öğrenebilirsiniz.

Dortmund Sahaba Camii’nde namaz vakitleri

Dortmund’da namaz vakitleri, Al-Sahabe Camii, Dortmund’daki Al-Sahabe Camii olarak Almanya’nın Dortmund şehrinin ana camilerinden biridir. Cami, bölgedeki Müslümanlar için sosyal ve kültürel bir merkez olarak değerlendiriliyor.

<yoastmark sınıfı=

namaz Ezan vakti
Sabah namazı
gündoğumu 05:37:36
öğlen namazı 01:34:43
İkindi namazı 05:50:08 PM
Akşam namazı 09:31:51 PM
yatsı namazı 23:01:51

Sahabe Mescidi hakkında bazı genel bilgiler şöyledir:


Ayrıca okuyun:Wuppertal’da namaz vakitleri + Wuppertal’daki en yakın camiler ve İslami merkezler

  1. Yeri: Al-Sahabe Camii, Almanya’nın Dortmund bölgesindeki Roetsider Caddesi üzerinde yer almaktadır.
  2. Mimari yapı: Cami, geleneksel İslami tasarımıyla öne çıkıyor ve bir kubbe ve minare içeriyor. Caminin İslami kimliğini vurgulamak için geleneksel İslam mimarisi kullanılmıştır.
  3. Hizmetler: Sahabe Camisi bölgedeki Müslümanlara birçok hizmet sunmaktadır. Bu, beş vakit namazın kılınmasını, Cuma namazının kılınmasını, dini vaaz ve derslerin verilmesini, çocuklara Arapça dilinin ve Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesini ve Müslüman toplumu için sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenmesini içermektedir.
  4. Etkinlik ve Etkinlikler: Sahabe Camii’nde yıl boyunca çeşitli etkinlik ve programlar düzenlenmektedir. Buna İslami dersler, çalıştaylar, kültürel etkinlikler ve Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi önemli İslami günlerin kutlamalarının düzenlenmesi de dahildir.
  5. Eğitici Kurslar: Çocuk, genç ve yetişkinlerin İslam dinini ve kültürünü öğrenmelerine yönelik eğitici ders ve kurslar sunulmaktadır. Müslümanlar Kur’an derslerinden, Kur’an tefsirinden, hadis ilimlerinden ve içtihatlardan faydalanabilmektedir.


Ayrıca okuyun:Dortmund’da namaz vakitleri + Dortmund’daki en yakın camiler ve İslami merkezler

Leave a Comment