Almanya'da Türk avukat

Köln Hamza Camii namaz vakitleri

Bahsettiğimiz gibi Köln Hamza Camii’nde namaz vakitlerini öğrenin Köln için namaz vakitleri Genel olarak bir önceki konumuzda, şehrin önde gelen camilerinden biri olan ve bölgede yaşayan Müslümanlar için önemli dini merkezlerden biri olarak kabul edilen Köln’deki Hamza Camii’nde, beş günlük ibadet de dahil olmak üzere çeşitli dini hizmetler veriliyor. Müslümanlar arasında kardeşlik ve şefkat ortamının oluşmasını sağlamak.

Köln Hamza Camii namaz vakitleri

Hamza Camii’nde namaz vakitleri güneş saatine göre belirlenmekte ve Hicri takvime göre günlük olarak değişmektedir. Beş vakit namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarından oluşur. Camide her namaz vaktinden önce namaz vakitleri duyuruluyor ve ibadet edenlere her namazın başlama saatini gösterecek şekilde doğru namaz saatleri veriliyor.


Ayrıca okuyun:Bonn’daki Al-Muhajireen Camii’nde namaz vakitleri

Köln konumunda namaz vakitleri
Köln Hamza Camii namaz vakitleri
  • Sabah ezan vakti: 01:17
  • Öğle ezan vakti: 13:17
  • İkindi ezan vakti: 17:35
  • Akşam ezan vakti: 21:23
  • Yatsı ezan vakti: 22:53

Köln’deki Hamza Camii’nde beş vakit namazın yanı sıra özel günlerde cuma namazı, teravih, teheccüd ve bayram namazları da kılınabiliyor. Bu dualar, Müslümanların bir araya gelmesi, toplu ibadete katılması ve Müslüman toplumunda maneviyat ve uyumu teşvik etmesi için fırsatlardır.

Müslümanlar Hamzah Camii’nde namaz vakitlerini aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan edinebilirler:

Cami web sitesi: Günümüzde çoğu cami, güncel ve ayrıntılı namaz programlarının yayınlandığı resmi web siteleri sunmaktadır. Hamza Camii’nin Köln’deki yerini bulabilir ve caminin resmi web sitesini ziyaret ederek namaz saatlerini görüntüleyebilirsiniz.

Köln’deki Müslüman cemaati

Köln olarak da bilinen Köln şehri, Almanya’nın en büyük şehirlerinden biridir ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer almaktadır.Köln şehri, aktif ve gelişen bir Müslüman topluluğa ve Müslüman topluluğunun kökenlerine sahiptir. Köln’ün geçmişi onlarca yıl öncesine dayanıyor. Şehre Müslüman göçü, 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki dönemde, birçok göçmen işçinin daha sonra Köln’de mevcut olan çeşitli endüstrilerde çalışmak üzere farklı ülkelerden gelmesiyle başladı. Müslümanların sayısı artmış, şehirde camiler var, Müslüman toplumuna hizmet veren İslami merkezler, Müslümanlara dini, eğitimsel ve kültürel hizmetler veriliyor.


Ayrıca okuyun:Ramazan 2023, Almanya, Hannover. Hannover 1444’te iftar vakti

Bugünkü konu Köln Hamza Camii’ndeki namaz vakitleri ile ilgiliydi.Son olarak tüm saygıdeğer ziyaretçilerimize şükranlarımızı ve büyük teşekkürlerimizi sunmak isteriz.Müslüman toplumuyla ilgili bu paragrafı okumaya ayırdığınız zaman ve ilgi için teşekkür ederiz. Üyeleri iletişimi ve anlayışı teşvik etmek ve barış içinde bir arada yaşama köprüleri kurmak için çalışırken, küresel toplumların hayati bir parçası.


Ayrıca okuyun:Ramazan 2023 Almanya Aachen Akşam ezanı Ramazan 1444 Achen

Leave a Comment