Uyruğu Alman

Alman pasaportu 2024

Alman pasaportu, Alman kimlik kartları ve seyahat belgeleri, Alman makamları tarafından Alman kimliğinin kanıtı olarak resmi olarak tanınan ve onaylanan tek belgelerdir. Bu belgeler, ister Alman konsolosluklarından ister Avrupa Birliği ülkelerinden olsun, yurtdışından yardım almayı kolaylaştırır. Alman vatandaşlarının onu aldığı ve dünyayı dolaşmak için kullanıldığı yer.

Alman pasaportuna yalnızca Alman vatandaşları başvurabilir. Bu nedenle vatandaşlığa kabul koşullarının tamamının karşılanması gerekir. Sekiz yıl boyunca Almanya’da yasal ve kalıcı olarak ikamet eden bir kişi, aşağıdaki koşullar altında Alman vatandaşlığına hak kazanır: Kimlik ve uyrukluğun açıklanması.

Alman pasaportu 2024

Genel kural olarak gidilecek ülkenin sınırlarını geçmek amacıyla yapılacak seyahatlerde Deutscher Reisepass pasaportunun bulundurulması gerekmektedir. Avrupa Birliği dışına seyahat ederken Alman kimlik kartını taşımak yeterli değildir ve Almanya dışında seyahat ederken geçerli bir pasaportu olmayan yolcular, gidecekleri ülkenin sınırlarını geçemez veya Almanya’ya geri dönmeleri garanti edilemez.

Alman pasaportunun geçerliliği 2024

Bordo veya şarap rengindeki Alman pasaportu, 24 yaşın üzerindeyseniz 10 yıl, 24 yaşın altındaysanız 6 yıl geçerlidir. Şekil, renk ve tasarım bakımından diğer AB pasaportlarına benzemektedir ve tüm Alman vatandaşları AB vatandaşı olarak kabul edilmektedir. Alman pasaportu ve ulusal kim .

Alman pasaportunun görünümü

1988’den beri Alman pasaportu Avrupa Birliği pasaportlarıyla aynı formattadır. Ortasında Alman kartalı bulunan bordo renkte tasarlanmıştır. Peki Alman pasaportunda yazan ifadeler nelerdir? Alman pasaportu üzerinde logonun altında yazan Reisepass ibaresi Almanca’da pasaport anlamına gelmektedir; Alman pasaportlarının ön kapağında Avrupa Birliği yazıyor; Alman pasaportunda yazan ibare Federal Almanya Cumhuriyeti anlamına gelen Bundesrepublik Deutschland’dır. 2017 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti 32 sayfalık yeni bir format geliştirdi ve ayrıca sık uçan yolcular için 48 sayfalık bir versiyon da mevcut. Peki bir Alman pasaportunun sayfaları içeriden nasıl görünüyor?

Alman pasaport sayfaları

lik kartına sahip olan herkes AB ülkeleri arasında seyahat edebilir.Kişisel bilgilerin yer aldığı sayfalar: Alman pasaportunun ilk sayfasında güvenlik desteği yer alırken, ikinci sayfasında şu veriler yer alıyor:

  • Alman pasaportu sahibinin kişisel fotoğrafı;
    Belge türü (P = pasaport);
  • Düzenlendiği ülkenin kodu (D=Deutschlan) Almanya;
  • Pasaport numarası 9 rakam ve alfabetik harflerden oluşur:
  • Takma ad;
  • Doğumdaki isim;
  • Doğum tarihi;
  • seks;
  • Milliyet;
  • doğum yeri;
  • Pasaport çıkarma tarihi;
  • Pasaport Bitiş Tarihi;
  • Pasaportu veren makamlar;
  • Pasaport sahibinin imzası.

Ayrıca Alman pasaportunda sayfanın sonunda özel bir makine tarafından okunan ve üç harfli kodlardan oluşan iki satır vardır; standart ülke kodu DEU.

Ayrıca Alman pasaportunun sayfalarında şu bilgiler yer almaktadır:

  • Konut;
  • yükseklik;
  • Göz rengi (Almanca);
  • Takma ad veya dini ad.

Alman pasaportunda hangi diller kullanılıyor?

Alman pasaportu veri sayfaları aşağıdaki dillerde yazdırılmaktadır:

  • Almanca;
  • Fransızca dili;
  • İngilizce de.

Ayrıca Alman pasaportunun 2, 4, 5, 32, 48 numaralı sayfalarında AB ülkelerinin 24 dilinin tamamı bulunmaktadır. Bu diller çeşitli Avrupa Birliği ülkelerinde de kullanılmaktadır.

Alman pasaportu alma koşulları 2024

Alman pasaportu almanızı sağlayan Alman vatandaşlığını almak istiyorsanız, Alman vatandaşlığı alabilmeniz için gerekli şartları taşımanız gerekir, bu sayede Alman pasaportu alabilirsiniz. En önemlileri aşağıdaki koşullardır:

  • Başvurunuzu yaptığınız sırada Almanya’da daimi ikamet veya oturma izni;
  • 8 yıl boyunca yasal olarak ikamet etmek veya 7 yıl boyunca yasal olarak ikamet etmek ve entegrasyon kursunu tamamlama sertifikası almak;
  • 6 yıl boyunca yasal olarak ikamet edin ve özel bir entegrasyon prosedürünü izleyin;
  • Evliyseniz kendinizin ve ailenizin geçimini sağladığınızdan emin olun;
  • Finansal verimlilik, yani iş merkezi ofisinden sosyal yardımlara ve işsizliğe ihtiyacınız yok;
  • Alman vatandaşlık sınavını başarıyla geçti;
  • En az B1 seviyesinde Almanca dil yeterliliğini teyit eden sertifika;
  • Sabıka kaydı temiz ve hiç hüküm giymemiş;
  • Alman yasalarına uygunluk;
  • Bazen önceki vatandaşlıktan vazgeçmek.

Ayrıca, Alman vatandaşlığı ve ardından 6 yıl içerisinde Alman pasaportu almak isteyenlerin Alman toplumuna tam entegrasyonunu kanıtlamaları gerektiğini de belirtmekte fayda var. Bu, yüksek düzeyde Almanca dil yeterliliği göstererek ve belirli faaliyetlere gönüllü olarak katılarak yapılır.Bu talep bazı çalışanlar tarafından göz ardı edilebilir.

Alman pasaportu verme prosedürleri nelerdir?

Alman pasaportları aynı yerel yönetim kayıt ofisinde verilmektedir. Yeni pasaportta yer alan veriler esasen yerel olarak kaydedilen elektronik kayıt belgesindeki verilerin bir kopyasıdır.

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Federal Matbaa tarafından Alman pasaportu çıkartılıyor ve birden fazla pasaporta ihtiyaç duyulması halinde başvuru sahibine pasaport düzenleniyor. Başvuru sahipleri en fazla 10 Alman pasaportuna sahip olabilir, ancak bunlar 10 yıl yerine 6 yıl süreyle geçerlidir.

Ayrıca 24 yaş üstü yetişkinler için 32 sayfalık Alman pasaportları en az 1 ay ila 6 hafta arasında verilmektedir ve ücreti 60 avro, 24 yaşına kadar olan pasaportların ücreti ise 37,5 avrodur.

Alman pasaportunun gücü

İngiliz şirketi Henley & Partners’ın yayınladığı rapora göre Alman pasaportunun en önemli avantajı dünyanın en sağlam ve güvenilir pasaportları arasında yer alması. Sıralamalar derlenirken vizesiz giriş yapma veya girişte vize alma olasılığı dikkate alındı.
Bugün 193 ülkeyle Japonya birinci, onu 192 ülkeyle ikinci sırada Singapur ve Güney Kore takip ediyor ve dünyanın çoğu ülkesine vizesiz giriş konusunda lider ülkeler arasında yer alıyor. Giriş izinleri için ön kayıt yaptırmalarına gerek olmayan Japonya vatandaşları dünya çapında 193 Japonya, Güney Kore ve Singapur 192 ülkesini ziyaret edebiliyor.
Alman pasaportu, 2022’de ve 2023’ün başında İspanya’nın yanında eşit olarak dünyada üçüncü sırada yer aldı. Ancak sıkça sorulan soru şu: Alman pasaportu sahibi kaç ülkeye vizesiz girebilir? Henry Pasaport Endeksi’ne göre Federal Almanya Cumhuriyeti’nin 190 ülkeyle vizesiz seyahat anlaşması bulunuyor.
Almanya, 2017 yılında vize gerektirmeyen ülke sayısında ilk sırada yer alırken, Alman vatandaşları 176 ülkeyi ziyaret edebiliyor. Alman devleti iki yıl içinde dünya çapında 12 ülkeyle daha anlaşma imzaladı ve yakın gelecekte Özbekistan’a vizesiz giriş konusunda anlaşmaya varacak.
Vizesiz seyahat etmek mutlaka vizesiz giriş yapabileceğiniz anlamına gelmez. Vizesiz ülkeler listesi 190 ülke ve bölgeyi içeriyor; bunlardan bazıları Alman vatandaşlarına vize için geçerli değil. Diğeri varışta vizeye damgalanacaktır.

Mülteciler için Alman pasaportu

Almanya’daki mülteci kişilere verilen Mavi Pasaport veya Alman Mülteci Pasaportu, zor koşullar altında ülkeyi terk etmeleri nedeniyle menşe ülkelerinden ayrılırken yanlarında getiremedikleri seyahat belgelerinin yerine verilmektedir.

Cenevre Mülteci Sözleşmesinin 28. Maddesi, Sözleşmeye Taraf tüm Devletlerin, Alman topraklarındaki mültecilere seyahat belgelerinin verilmesi konusunda bu belgenin hükümlerine uyması gerektiğini açıkça belirtmektedir.
AB Mavi Pasaportları olarak bilinen bu belge ve belgeler, esas olarak Alman devleti tarafından, Almanya’da sığınma statüsü kazanan veya sığınma başvurusunda bulunan kişilere verilmektedir.
Ayrıca, menşe ülkesinde pasaportu bulunmayan ve Almanya’da ikincil korumaya uygun olduğu tespit edilen veya müsamahakar ikamet sahibi olan kişilerin de sınır dışı edilmeleri yasaklanıyor. Ülkelerinin büyükelçiliğine pasaport başvurusunda bulunabilirler, eğer seyahat belgeleri yoksa yabancı seyahat belgesi olarak adlandırılan belgeye başvurmaları gerekir.
Bununla birlikte, bir kişi ikincil koruma alır ve mültecilerin mülteci statüsü almasına yönelik BAMF kararına itiraz ederse, menşe ülkesinin büyükelçiliğine başvuruda bulunamaz çünkü BAMF kararı, hükümetleri tarafından bu kişilere karşı şiddet ve zulme izin vermektedir. .
Almanya’da sığınma hakkı kazanırsanız ve Alman mülteci pasaportu alırsanız, iltica ve oturma izni gibi tüm yasal haklarınızı kaybedeceğiniz için ülkenize dönemez veya kendi ülkenizden orijinal pasaportunuzu talep edemezsiniz.

Alman pasaportu ile ilgili en önemli sorular ve cevaplar

İnsanların Alman pasaportu hakkında birçok sorusu var. Arap Almanya 24 en sık sorulan soruları yanıtlamaya çalışacak.

Alman pasaportuyla nereye seyahat edebilirsiniz?

Alman pasaportuyla dünyayı dolaşmak Almanlar şu anda vizesiz 190 ülkeye seyahat edebiliyor ve bu rakamı yalnızca Japonya, Güney Kore ve Singapur geride bırakıyor. Bu ülkelerin pasaportları 192 ülkede kapılarını açıyor ve Dünya Pasaport Endeksi’nde Japonya 193 ülke ile ilk sırada yer alıyor.

2024’te Alman pasaportunun maliyeti ne kadar?

Pasaport: Belge ücreti 60 Euro’dan başlar, ücret pasaporttaki sayfa sayısına ve başvuru sahibinin yaşına göre ölçeklendirilir. 32 sayfalık daha küçük versiyonun fiyatı 60 Euro, 24 yaşın altındakiler için ise 37,50 Euro.

Alman pasaportu almak ne kadar sürer?

Pasaport işlem süresi genellikle 8 ila 10 hafta arasındadır. 1 Kasım 2007’den bu yana ek ücret karşılığında ekspres pasaport başvurusu yapma olanağı da bulunmaktadır. İşlem süresi

Alman pasaportu neden iyidir?

Alman pasaportu ile Almanlar dünyanın 190 ülke ve bölgesine vizesiz seyahat edebiliyor veya girişte vize alabiliyor. Japonya birinci, Singapur ve Güney Kore ise ikinci sırada yer alıyor.

Alman pasaportu almak ne kadar sürer?

Pasaport yetkilisi pasaportu doğrudan düzenlememektedir, normal teslimat durumunda yaklaşık beş iş günü içerisinde belirtilen adrese (ev, iş yeri, pasaport yetkilisi gibi) posta yoluyla gönderilecektir. Belediye aracılığıyla başvururken daha uzun bir bekleme süresi beklemelisiniz.

Alman pasaportunun geçerlilik süresi ne kadardır?

Alman pasaportu 24 yaş altı başvuru sahipleri için 6 yıl, 24 yaş üstü başvuru sahiplerine ise 10 yıl geçerli pasaport verilmektedir.

 

Leave a Comment