Uyruğu Alman

Almanya’da Siyasi Sınav Soruları | PDF Nasıl Indirilir

Almanya’da her yabancının, Alman vatandaşlığı başvurusu yaptıktan sonra biri doğru olmak üzere 4 cevap seçeneğiyle 33 sorudan oluşan siyasi sınav sorularını geçmesi gerekiyor.

Almanya’da siyasi sınavda geçer not alınmasını sağlarken, olumlu sonuç alabilmek için en az 17 soruyu doğru cevaplamak yeterli. Bu teste Almanya’da Einbürgerungstest veya halk dilinde politik test adı verilmektedir.

Test kataloğu, Almanya’daki tüm federal bölgelerdeki 300 ortak siyasi soruyu ve ayrıca her Alman bölgesi için 10 ek soruyu içerir. Yani her durumda 310 seçenek arasından 33 soru rastgele seçiliyor.

Neyse test kolaydır. Siyasi veya siyasi soruların çoğu, fazla hazırlık yapılmadan yanıtlanabilir. Bu sitedeki yazıları okumak yeterlidir ve sonuçta olumlu bir sonuç alma şansı çok gerçektir. İstatistiklere göre Alman vatandaşlığına başvuranların %3’ü ilk kez Einbürgerungstest’i geçemiyor.

Alman vatandaşlık testi

Siyasi sınav Almanya’daki siyasi soruları içermektedir ve bu sorular aşağıdaki konularla ilgilidir:

  • Alman siyaseti;
  • Kültür;
  • tarih;
  • Alman Hukukunun Temelleri;
  • Anayasal hükümler.

Almanya’da siyasi sınav sorularının maliyeti

Almanya siyasi sınavının ücreti 25 Euro’dur ve istediğiniz kadar girebilirsiniz. Almanya’da siyasi bir sınav genellikle Almanya’nın tüm büyük şehirlerindeki VolkshochschuleVHSyetişkin eğitim merkezinde yapılır. BazıAlmanya topraklarında,Alman vatandaşlığı için başvuranlara test yapılmasına ek olarak , Vatandaşlığa kabul testi Einbürgerung ile aynı konularda ek bir sözlü mülakat yapılır. Sınavın kesin yeri Einbürgerungsamt Alman vatandaşlığına kabul bürosu tarafından bildirilecektir.

Alman vatandaşlık sınavına kayıt

Sınava şahsen kayıt yaptırmanız ve başvuruyu imzalamak için pasaportunuzu ibraz etmeniz gerekmektedir. VHS personeli sınava ne zaman gireceğinizi size söyleyecektir. Ayrıca e-posta yoluyla bir davetiye alacaksınız. Önceden kaydolun. Ertesi gün kayıt yaptırıp sınava giremezsiniz. Bu nedenle kayıt, bilgi doğrulama ve test randevusu arası başvuru sayısına bağlı olarak 3-6 hafta sürmektedir.

Bu nedenle Alman Siyasi Sınavı veya Einbürgerungstest düzenli olarak farklı Alman şehirlerinde düzenlenmektedir. Yabancılar belirlenen tarihte sınava girerler. Lütfen pasaportunuzu yanınızda getirmeyi unutmayın. Bir yabancı olarak Almanya’da pasaportunuz olmadan siyasi sınava giremezsiniz.

Ayrıca pasaportun ibraz edilmesi üzerine göçmenlere benzersiz bir numara içeren bir anket düzenlenecektir. Bu numara, yabancı unvan sınavına girecek adayların kayıt defterine kaydedilecektir. İncelemecilere hiçbir kişisel bilgi de gönderilmez, yalnızca sayılar gönderilir. Doğrulanmış anketler, sonuçların sayısal ve sayıya göre belirlendiği Almanya’daki siyasi sınav yerlerine gönderilmektedir. Bu, sonuçları etkileme olasılığını ortadan kaldırır. İnceleme sırasında anketin sahibi bilinmiyor.

Testin başlangıcı: Almanya’daki siyasi sınav soruları

Anketi yanıtlayan yabancı seyirciler arasında oturuyor. Test sırasında ipucu alamamak için herkes farklı masalarda komşularından uygun uzaklıkta oturuyor. Cep telefonunuzu kapatıp ya teslim etmenizi ya da masanın köşesine koymanızı istiyorlar.

Talimat verildiği takdirde Almanya’da siyasi sınav başlıyor ve Almanya’da siyasi soruları yanıtlamak için 60 dakikanız var. Sınav gözetmeni genellikle, okul sınavlarında olduğu gibi, kopya kağıdı veya ipucu olmadığından emin olacaktır. Bilgileri dolduran kişi anketi sınav görevlisine verir ve salonu terk eder. Almanya’daki siyasi sınav incelemesinin sonuçları birkaç hafta veya yaklaşık iki ay içinde posta yoluyla ulaşacak.

Almanya’da siyasi sınav soruları pdf

Çevrilmiş Almanca siyasi sınav soruları, sayfayı bir web tarayıcısı kullanarak yazdırıp belgeyi PDF dosyası olarak kaydederek PDF dosyası olarak kaydedilebilir.

Genel olarak Almanya’daki siyasi sınav soruları

Almanya’daki genel siyasi sınav sorularından bir örnek.

Federal Almanya Cumhuriyeti‘de kaç federal eyalet vardır? Hangi Bundesländer Bundesrepublik Deutschland’a sahiptir?

  1. 14;
  2. 15;
  3. 16;
  4. 17.

Hadi geri dönelim. Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rhineland-Pfalz, Saarland, Saksonya, Saksonya-Anhalt, Schleswig-Holstein, Thüringen.

Cevap: Hayır. 3 – 16 eyalet.

Almanya’nın arması üzerinde hangi hayvan tasvir ediliyor? Bundesrepublik Deutschland’ın durumu nedir?

  1. Esad;
  2. kartal;
  3. basınç
  4. atış;

Cevap: No. 2 – Kartal.

Almanya, Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki siyasi sorunlar

Almanya, Baden-Württemberg’deki siyasi sınav için örnek sorular.

Baden-Württemberg’in hangi kırsal bölgesi var?

  1. Demmin;
  2. Neckar-Odenwald bölgesi;
  3. Kuzey Frizya;
  4. Altötting.

Cevap: No. 2Neckar-Odenwald-Krei.

Kuzey Ren-Vestfalya’lı siyasetçinin soruları

Almanya’daki örnek siyasi sınav sorularıKuzey Ren

Kuzey Ren-Vestfalya’da bir ilçe hangisidir

Kuzey Ren’de hangi kırsal bölge bulunmaktadır?

  1. Ammerland;
  2. Rhein-Sieg-Kreis;
  3. Kuzey Frizya;
  4. Vogtlandkreis;

Cevap: No. 2 Rhein-Sieg-Kreis.

Almanya’daki siyasi sınav sorularının çevrilmiş pdf’i veya Almanya’daki siyasi sınavların çevrilmiş hali. İndirmek için burayı tıklayın.

iPhone için Almanya’daki siyasi sınav soruları programı

Bu uygulama Almanya’da iPhone ve Android için Almanca’dan Arapça’ya çevrilmiş 300’den fazla siyasi soru içeriyor. leben in deutschland Arapça Bu sorular Arapçadır ve siyasi inceleme testinde her zaman en sık sorulan sorular arasında gösterilir. Almanya birkaç eyalete bölünmüştür, bu eyaletlerin her birinin 10 sorusu vardır. Bu nedenle, genel olarak Almanya’ya göç ve bu eyalete göçünüz hakkında sık sorulan tüm soruları bilmelisiniz.

Uygulama ayrıca bilgileri ölçmek, hataları belirlemek ve sonuçta bunları doğru ve yanlış yanıtları gösteren istatistiklerle düzeltmek için 300 test sorusundan 33’ünü seçer. Hızlı arama bu uygulamanın en iyi yanıdır. İncelemek veya daha fazla bilgi edinmek için Almanya’daki siyasi sınav sorularına başvurmak. Uygulamayı indirmek için burayıburayı tıklayın.

Zertifikat Entegrasyon sertifikası

Almanya’da kalıcı ikamet veya Alman vatandaşlığına başvururken entegrasyon sertifikanızı yanınızda getirmeniz gerekir. Bu nedenle burada dikkatli olmalı ve Leben in Deutschland politikacı sertifikası ile Zertifikat Entegrasyon sertifikası arasındaki farka dikkat etmeliyiz.

Birçok kişi, Almanya’daki bir politikacının sertifikasının veya Leben’in Zertifikat Entegrasyon sertifikası olduğuna inanıyor ancak bu görüş ve inanç yanlış. Ancak her iki sertifikayı da aynı şartlarda birlikte alacaksınız. Aşağıda Almanya’daki göçmenlere yönelik entegrasyon sınavına yönelik 330 soru ve cevapları bulunmaktadır. Burayaburaya tıklayın.

Almanya’da yaygın olduğu gibi genellikle B1 dil kursu ve politik kurs veya politik sınav soruları kursu tamamlandıktan sonra alınır. Ayrıca başarısız olup okula dönemeyenlerin de üstesinden gelmeleri zor olacaktır.

Herkes, entegrasyon sertifikası için Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’neBAMF başvurabilir, ancak yalnızca B1 dil sertifikasına sahip olmaları ve Almanya’da Leben’i geçtik. BAMF sizden orijinal b1 belgesini ve politika kanıtını göndermenizi isteyecek veya yalnızca b1 kanıtını göndermenizi isteyecektir.

Dil kursuna kayıtlı olmayan üniversite öğrencilerinden sorumlu çalışanla ilgili bazı davalar da bulunmaktadır. Bu nedenle daha fazla kanıt ve delil sunmanız gerekecektir. Örneğin üniversite kartları ve B1 üzerinden ek sertifikalar. bamf’ın e-postası: [email protected]

Leben Deutschland’da Arapça

Bu uygulama aynı zamanda Almanya’da almak ve Alman vatandaşlığı kazanmak istediğiniz bölümlere ilişkin siyasi sınav sorularını da içermektedir. Bu başvurudaki sorular siyasi incelemede farklı konulara ayrılmıştır. Ayrıca soru sormak istediğiniz konuları da arayabilirsiniz.

Bu uygulamadaki yazılı soruları duyulacak sorulara dönüştürerek soruları duyma yeteneği. Ayrıca bu uygulamanın sonundaki istatistikler, doğru cevaplanan soru sayısını ve gerçek sınavdaki hatayı bilmek için yanlış cevaplanan soruları da bilmektedir. Uygulamayı indirmek için burayıburayı tıklayın.

Almanya’daki siyasi sınav soruları ile ilgili en önemli sorular ve cevaplar

Almanya’da siyasi sınav soruları konusuyla ilgili insanların aklında pek çok soru var.  En sık sorulanları yanıtlamaya çalışacağız.

Almanya’da siyasi sınavda kaç soru var?

33 soru vardır ve her sorunun dört cevabı vardır. Katılımcılar doğru cevabı seçmelidir. Katılımcıların 33 soruyu cevaplamak için 60 dakikaları var. 33 sorudan 15’i doğru cevaplanırsa sınav başarılı sayılır.

Almanya’da siyasi sınav nedir?

Almanya’daki siyasi sınav veya vatandaşlığa kabul sınavı, Almanya’daki tarih, toplum ve siyasetle ilgili soruların yer aldığı, göçmenlere yönelik bir sınavdır. Vatandaşlığa kabul testindeki sorular için 300 genel soru ve yaşadığınız federal eyaletle ilgili 10 soru içeren bir anket bulunmaktadır.

Almanya’da siyasi sınav ne kadar sürüyor?

Katılımcının 33 soruyu yanıtlaması için 60 dakikası vardır. Testi geçmek için 33 sorudan 15’ine doğru cevap vermelisiniz.

Almanya’daki siyasi sınav zor mu?

Alman vatandaşı olmak istiyorsanız vatandaşlığa kabul sınavına girmeniz gerekir. Panik yapmayın: Biraz pratik yaparsanız test özellikle zor olmayacaktır. Ama Almanca konuşabilmeniz gerekiyor.

Almanya’da siyasi sınavdan kimler muaftır?

Alman okul bitirme sertifikanız (lise diploması veya daha yüksek) varsa, vatandaşlığa kabul yetkilileri vatandaşlığa kabul testinden feragat edebilir.

Almanya’daki siyasi sınavı nasıl geçebilirim?

33 sorudan 15’i doğru cevaplanırsa test geçilir. Vatandaşlığa Kabul Yasası’nın 10. Fıkra 1. Cümle 1. Cümle 1 No. 7’sine göre olası bir bilgi kanıtı elde etmek için, 33 sorudan en az 17’sinin Madde uyarınca cevaplanması gerekir. 1 Vatandaşlığa Kabul Testi Yasası’nın 3. paragrafı.

Almanya’da siyasi sınavın maliyeti ne kadar?

Vatandaşlığa kabul testine katılmanın maliyeti 25 Euro’dur.

Leave a Comment